Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch
26 mei 2021

Collecte week 28 mei t/m 5 juni Prins Bernhard Cultuurfonds

Van 28 mei tot en met 5 juni doet de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. De opbrengst van de actie is voor de organisaties die actievoeren.

De Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch heeft ruim 95 leden van elke leeftijd. Samen treden zij vaak op bij feestelijke gebeurtenissen en bij herdenkingen in de stad en omstreken. De muziek van de Harmonie verbindt! De Harmonie heeft een opleidingsprogramma voor jongeren. Hiervoor zijn nieuwe instrumenten nodig. De Harmonie hoopt met de opbrengst van de actie het geld bij elkaar te halen zodat nog meer jonge mensen muziek leren spelen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds het hele netto bedrag weer teruggeeft aan de organisaties die collecteren.

Wilt u een gift doen? dat kan vanaf 28 mei via deze link

Actueel

Partners