Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch

Drumband

In vroeger jaren werd de ‘Koninklijke” opgedeeld in twee delen: de grote en de kleine Staf. De grote Staf was het orkest en de kleine Staf was de drumband. In die tijd was overigens de kleine Staf in aantal uitvoerenden groter dan de grote Staf. Dat komt omdat het bestond uit tambours, bazuinblazers, piccolospeelsters en, later, nog aangevuld met majoretten. Ook de vaandeldragers behoorden tot de kleine Staf.

Vandaag kennen we de term “kleine Staf” niet meer en gebruiken we de titel “drumband” en die bestaat enkel nog maar uit tambours. De drumband komt eigenlijk alleen nog maar bij buitenoptredens in actie. Maar dat wil niet zeggen dat dat een hard gegeven is en dat daar nooit wijziging in kan komen. Regelmatig maken onze tambours ook een uitstapje naar het slagwerk van het orkest.

Zoals al vermeld bij het onderdeel “Hoe word ik lid” zijn wij dringend op zoek naar tambours op snaredrum en basedrum. De opleidingen hiertoe vinden in eigen huis plaats. Indien u belangstelling heeft om als tambour te worden opgeleid verwijzen wij u naar het onderdeel “Hoe word ik lid”.

Agenda

Lid worden?

Houd je van muziek maken en gezelligheid en heb je interesse om lid te worden? Bezoek dan vrijblijvend een repetitie of neem contact op.

Inschrijven

Partners