Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch
7 oktober 2022

DE EERSTE ECHTE BOSSCHE PROM

In oktober 2022 stond er een nieuw evenement op de kalender; de Echte Bossche Prom. Twee bijzondere concerten uitgevoerd in De Maaspoort op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2022. Het is een initiatief van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch. “De eerste keer van hopelijk een mooie traditie”, aldus Roger Schouten, medeorganisator van het Promconcert.

Het nieuwe evenement knipoogt naar een succesvol evenement van de Koninklijke Harmonie: het Grand Gala du Kwek. “Dat is verbonden met Oeteldonk en het Kwekfestijn. De Echte Bossche Prom is hopelijk wat betreft de sfeer en het enthousiasme vergelijkbaar, maar de muziek is anders. Een mooie herkenbare mix van klassiek, pop en feestelijk Brabants en Nederlandstalig. Het wordt gewoon een sfeervolle muzikale avond. Denk ook aan de Engelse Promconcerten met die bijzondere sfeer en publiek dat volop meedoet en geniet. ”

De Koninklijke in De Maaspoort

Het sportcomplex De Maaspoort was omgetoverd tot een concerthal. “Een locatie die een Promconcert waardig is. Er was genoeg plaats voor mensen die op een ontspannen manier van de eerste Echte Bossche Prom kunnen genieten. Met artiesten die de sfeer uitstekend aanvoelen en kwaliteit brengen met een toegankelijk repertoire ”, belooft Roger Schouten. Net als bij het Grand Gala du Kwek is samenwerking gezocht met Theater aan de Parade.

Op de lijst van solisten staan Ingrid van den Nieuwenhuizen, Marjolijn Verhagen, Leo Donkers en Sander van de Gevel. De muzikanten van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch zijn direct na de zomervakantie gestart met het repeteren en kijken net als de solisten erg uit naar deze avonden. Het orkest staat onder leiding van Ron Antens, de dirigent die Sjef Ipskamp opvolgde en nu voor de eerste keer concerteert met de Koninklijke.

Op donderdag 27 oktober werd het concert gecombineerd met een ontvangst door de gemeente ’s-Hertogenbosch ter gelegenheid van Veteranen-dag. Voor een sfeerimpressie kunt u terecht op de facebookpagina van de harmonie Échte Bossche Prom – Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch | ‘s-Hertogenbosch | Facebook

Actueel

Partners