Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch

Goulmy & Baar orkest

Kom jij ons versterken?

De Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch speurt voortdurend  naar versterking van het orkest en de percussiegroep. Daarom ook heeft zij een eigen opleidingsinstituut waar aspirant-muzikanten door  professionele krachten opgeleid worden om uiteindelijk naar het orkest door te  stromen. Om ervoor te zorgen dat deze stap niet al te groot is kunnen deze  aspiranten deelnemen aan het Goulmy & Baar orkest. Dit orkest, wat sinds 1 januari 2023 onder professionele leiding van Bryan Verel staat, biedt deze aankomende muzikanten de kans om te wennen aan  samenspel en om te leren luisteren naar zichzelf maar vooral naar anderen.  Zodoende kunnen zij zich enigszins een beeld vormen over wat hen te wachten  staat in het orkest.

Het G&B orkest werd  opgericht in 2002 met de naam Opstaporkest en bestond uit een klein groepje leerlingen. Allengs is het aantal gegroeid tot circa 25 leden in 2023. Het is qua leeftijd een gemengd  gezelschap. Jonge mensen die besloten hebben een instrument te gaan leren maar  ook ouderen die daar op latere leeftijd voor kozen. Hoewel het natuurlijk  gewenst is dat leden van het G & B orkest op termijn doorstromen naar het Harmonieorkest, is dat niet verplicht. Ook leerlingen van het  opleidingsinstituut kunnen aan het G & B orkest deelnemen om  ervaring voor zichzelf op te doen.
Om het niet alleen bij repeteren te laten treedt het orkest 3 tot 4 per jaar op. Zo werkten zij mee aan burendag, kort voorprogramma van de Echte Bossche Prom en Grand Gala du Kwek. Ook nemen zij deel aan de Kerstafette bij Huis73.

De meeste muziek werd voor dit orkest speciaal geschreven, doorgaans in een arrangement van Jan Danckaert, sinds 1 januari ontfermt Bryan Verel zich over de arrangementen.

Is je interesse gewekt? Of wil je zomaar eens komen luisteren, je bent altijd welkom op vrijdag van 19.00-19.45 uur in het  repetitielokaal aan de Sint Crispijnstraat 48, 5211 ZC ’s-Hertogenbosch.

Voor meer info kun je via deze website contact met ons opnemen

Het Opstaporkest met optredens bij het WinterParadijs en Bosch Parade.

 

 

 

Agenda

21 juni 2024

Lid worden?

Houd je van muziek maken en gezelligheid en heb je interesse om lid te worden? Bezoek dan vrijblijvend een repetitie of neem contact op.

Inschrijven

Partners