Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch

Dirigent Opstaporkest

Jan Danckaert

Jan Danckaert werd in 1956 in Waalwijk geboren en ontving in 1967 zijn eerste trompetlessen bij de toenmalige dirigent van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Peer Severijns. Lid geworden als trompettist van de Koninklijke Harmonie en in 1974 aan zijn professionele loopbaan als musicus begonnen aan het Brabants Conservatorium in Tilburg. Daar heeft hij trompet gestudeerd bij Floore van der Hauwe en HaFa directie bij Jean-Pierre Laro.

In 1977, met de aanstelling van Gerard Stellaard als dirigent bij de Koninklijke Harmonie, de functie van 2de dirigent bij de Koninklijke aanvaard.

Na in 1980 af te zijn gestudeerd dirigent geworden bij fanfare Juliana in Rossum. Tevens was hij toen al werkzaam als docent klein koper bij verschillende muziekscholen. (Goirle, Wijchen, Schijndel en Zaltbommel).

Toen hij in 1981 als 1e trompettist bij de Amsterdamse Politiekapel in dienst was gekomen heeft hij zijn werkzaamheden als docent aan deze muziekscholen beëindigd. Door de economische situatie in 1988 is dit orkest opgeheven. Na een omscholing is Jan als ICT-er bij Shell en AT&T werkzaam geweest.

In 2002, bij de oprichting van het opleidings-orkest van de Koninklijke (Opstaporkest), is hij dirigent/arrangeur van dit orkest geworden.

Sinds 2015 heeft hij ook de muzikale leiding van het poporkest “Full Stage Collective” waarvoor hij ook vele arrangementen schrijft.

In 2019 is Jan ook 50 jaar lid als trompettist van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch.

Agenda

21 juni 2024

Lid worden?

Houd je van muziek maken en gezelligheid en heb je interesse om lid te worden? Bezoek dan vrijblijvend een repetitie of neem contact op.

Inschrijven

Partners