Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch
21 november 2021

Het Verdriet van Carnaval

Chris Korsten Bron: BD
John Meulesteen is een van de bekende Oeteldonkers die in de documentaire Het Verdriet van Carnaval aan het woord komt: „De stad lééft niet. Ik zal niet zeggen oorlog, die heb ik niet meegemaakt. Maar het lijkt erop. Ja…dus dóód.” © Jan Banning

Het Verdriet van Carnaval toont het leven en het gemis, zonder opsmuk (op de schmink, glitters en de pruiken na)

DEN BOSCH – Het ‘afbestellen’ van het carnaval betekende afgelopen februari een ware catastrofe voor de fans van het volksfeest. Voor de Bossche filmmaker Frank van Osch vormde dat een aanleiding om samen met topfotograaf Jan Banning op onderzoek uit te gaan. In zijn documentaire Het verdriet van carnaval, die op donderdag 18 november in De Brabanthallen met live-muziek wordt vertoond, zoomt hij in op de (diepgewortelde) ziel van het bijzondere feest.
Ze kijken allemaal recht in de camera, de hoofdrolspelers die zichzelf figuurlijk blootgeven in de zeventig minuten durende documentaire waarin de druiven over het algemeen zuur zijn. In de meeste gevallen vertellen ze in monoloogvorm hun persoonlijke verhalen, veelal memoires die refereren aan het wonderschone carnaval zoals ze dat altijd zelf beleefd hebben. Diverse keren ondersteund met foto’s uit de oude doos.

Actueel

Partners