Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch
25 januari 2021

Grand Gala du Kwek OP11

Grand Gala du Kwek op 11

Iedereen op de eerste rij bij het Grand Gala du Kwek. Dat is de bedoeling van de uitzending Grand Gala du Kwek op OP11, verzorgd door de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch. De allereerste uitzending is op de dag dat het GGdK zou zijn gehouden, 6 februari 2021 en wordt uitgezonden door lokale omroep DTV.

“Zo gaat het GGdK toch door, maar uiteraard in aangepaste vorm die helaas bij dit tijdperk hoort,” vertelt voorzitter Harry van de Krabben namens de Koninklijke harmonie
’s-Hertogenbosch. “We zijn  trots op de 14-jarige traditie die we hebben opgebouwd. Dit jaar dus niet de twee voorstellingen in Theater aan de Parade die altijd stijf uitverkocht waren, maar een uitzending die we via DTV, social media en online toegankelijk maken voor alle Oeteldonkers. Zo kan iedereen op de eerste rij zitten. Oeteldonk en de Koninklijke Harmonie hebben een warme relatie die al meer als 90 jaar duurt. Hopelijk brengen we de Oeteldonkers toch nog wat troost.”

Oeteldonkse mix

Het programma is een Oeteldonkse mix. “Een sfeervolle talkshow met bijzondere gasten en prachtige terugblikken. Optreden met de hele harmonie kan uiteraard niet. Maar met deze uitzending denken we zeker dat bijzondere gevoel van ons Gala in de huiskamers te brengen.” Het wordt een combinatie van optredens, interviews met Oeteldonkse prominenten uit de studio en opnames van eerdere jaren Grand Gala du Kwek. Aan het programma werken o.a. mee burgemeester Jack Mikkers, Peer van de Muggenheuvel, Alex Kühne (directeur Theater aan  de Parade), Sjef Ipskamp, de Kwaoitongen, Loïs van de Ven en andere solisten van de vaste groep. De presentatie is in de vertrouwde handen van Huub van Mackelenberg. Franco Hoek doet de regie.

Waar te zien?

DTV zend het programma uit op zaterdag 6 februari vanaf 20.11 uur. Ook daarna is het programma met regelmaat te zien en horen bij de lokale omroep. Daarnaast is Grand Gala du Kwek op OP11 te bekijken via de website van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch, Youtube en via Instagram en Facebook van de Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch.

 

Actueel

Partners