Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch
13 september 2019

Koninklijke onderscheiding Danckaert van de koninklijke harmonie in Den Bosch

Jos van de Ven

Koninklijke onderscheiding Danckaert van de koninklijke harmonie in Den Bosch

DEN BOSCH – Feest met een koninklijk tintje vrijdagavond bij het 125-jarig bestaan van de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch. Loco-burgemeester Mike van der Geld speldde bij Jan Danckaert (62) uit Den Bosch de versierselen op die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau. De koninklijke zette ook nog eens zelf een aantal jubilarissen in de schijnwerpers.

Danckaert is sinds 1969 trompettist van de harmonie en leidt sinds 1980 aspirant-muzikanten op. Hij arrangeert nummers en bepaalt met de dirigent de programmering. Danckaert richtte in 2002 het opstaporkest op. Jonge muzikanten worden in dit orkest onder zijn leiding opgeleid om door te kunnen stromen naar het groot-orkest. De Bosschenaar is sinds vorig jaar ook bestuurslid van de koninklijke.

Twee nieuwe ereleden

Tijdens de eerste van drie jubileum dagen zijn Rini Maas en Jacq van der Last benoemd als erelid. Maas is zestig jaar lid van de harmonie en is al lange tijd verantwoordelijk voor het instrumentenbeheer  en het (digitale) archief. Van der Last is 56 jaar lid, was 43 jaar bestuurslid en onder meer betrokken bij het nieuwe vaandel voor het 125-jarig bestaan.

Actueel

Partners