Grand Gala Du Kwèk – 2020

Veertiende uitvoering.

‘s-HERTOGENBOSCH – Wat op 10 februari 2007 begon als een eenmalige ‘Ode aan het Kwèkfestijn’ is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de serie jaarlijkse Oeteldonkse opwarmers. Ook de veertiende editie van Grand Gala du Kwèk biedt wederom twee avondvoorstellingen: op vrijdag 14 en zaterdag 15 februari (besloten voorstelling).

De kaartverkoop voor de vrijdagavondvoorstelling start op zaterdag 7 december om 11.00 uur. Om 10.00 uur gaat Theater aan de Parade open en worden er volgnummers uitgedeeld.
Kaarten kosten € 19,50 per stuk, maximaal 4 kaarten per persoon.14

Aan de vooravond van het Oeteldonkse carnaval 2020 presenteert de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch in samenwerking met Theater aan de Parade wederom een carnavalsconcert met als thema het onvervalste Oeteldonkse lied. Het Grand Gala du Kwèk beleeft na het overweldigende succes van de afgelopen jaren de dertiende editie. Ook voor komende aflevering is besloten om ook op de vrijdagavond een uitvoering op de planken te brengen. Oeteldonkse evergreens in een ‘Koninklijk’ harmonieus jasje voor de liefhebbers van het Oeteldonkse lied. De nummers worden muzikaal opgevoerd door de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch onder de bezielende leiding van dirigent en arrangeur Sjef Ipskamp. De nummers worden aangepast aan de bezetting van de ‘Koninklijke’ die voor de volle sound zorgt en worden gezongen door bekende solisten uit de eigen Oeteldonkse stal.

Ode aan de Oeteldonkse muziek

Dirigent en initiatiefnemer Sjef Ipskamp over het ontstaan: “In 2006 liep ik op een zonnige dag over de Bossche Markt – net een harinkje gesnoept – toen ik me bedacht dat we, als Koninklijke Harmonie, eens iets met de Oeteldonkse carnavalsmuziek zouden moeten doen. Een mooi concert in Theater aan de Parade met alleen maar Oeteldonkse muziek. Maar ja … hoe pak je dat aan? Toevallig kwam ik Roger Schouten tegen en zoals algemeen bekend is, heeft hij hechte banden met de Oeteldonkse burgervaojer Peer van den Muggenheuvel. We zochten contact met Judith Vink van Theater aan de Parade en op haar advies gingen we ook te rade bij Joep Peeters. Als snel werd een organisatiecomité opgericht en was het idee voor het eerste Grand Gala du Kwèk geboren. Aanvankelijk een éénmalig gebeuren! Helaas is Joep ons ontvallen, maar ik weet zeker dat hij ‘verrekkus’ trots is op ons Grand Gala du Kwèk. Net zoals wij als organisatie, de solisten en – niet in de laatste plaats – alle leden van de Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch.”

Kijk op www.facebook.com/grandgaladukwek voor meer informatie.