125 jaar Koninklijk in Concert

Op zondag 10 november 2019 Concert op de Markt in het kader van 125 jaar Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch

m.m.v. Heineken Fanfare ‘s-Hertogenbosch

• 12:00 – 14:00 uur Heineken Fanfare ‘s-Hertogenbosch
  • 14:00 – 17:00 uur Koninklijke Harmonie ‘s-Hertogenbosch

De Koninklijke Harmonie ’s-Hertogenbosch is 125 jaar jong en viert feest! Daarom geeft zij de stad nogmaals een mooi cadeau.
In samenwerking met Heineken Fanfare ‘s-Hertogenbosch, café “de Paternoster” en Café “Tijl Uilenspiegel” organiseren zij op zondag 10 november een groots concert op de Markt. Het muziekprogramma start om 12.00 uur en zal hele middag duren.

Het programma van de Koninklijk Harmonie ’s-Hertogenbosch bestaat uit een dwarsdoorsnede van het omvangrijke repertoire uit de afgelopen decennia. Met de mooiste ouvertures, ritmische marsen, een ode aan een geweldige solist en een greep uit het oeuvre van het Grand Gala du Kwek. De Koninklijke zal rond 14 uur het grote podium betreden.

Het eerste blok bestaat uit instrumentale muziek uit het repertoire van de Koninklijke. Een blok met marsen en een selectie van de mooiste populaire nummers en liedjes uit bekende films en musicals.

Blok twee starten we net als de ander blokken met één van de favoriete ouvertures van dirigent, arrangeur en componist Sjef Ipskamp. Dit blok is een ode aan de goede samenwerking met troubadour en graag geziene solist Luc Vaesen. Orkest en solist brengen een greep uit repertoire van Luc zelf en karakteristiek Nederlandstalige nummers.

Tot slot het laatste blok. Een hommage aan het Grand Gala de Kwek. Niet in de rij staan voor een kaartje, maar gewoon met drankje voor het podium. Wat wil je nog meer met solisten als Rianne Popelier, Dimphy van der Velden, Frank Hoedemakers en Ad Siemons.

De presentatie van de middag is natuurlijk in handen van Huub van Mackelenbergh.

Heineken Fanfare ‘s-Hertogenbosch

Vanaf 12 uur verzorgen de verschillende orkesten van de Heineken Fanfare een muzikaal voorprogramma. Ook zij brengen een brede selectie van nummers uit hun omvangrijke repertoire.

In Concert is een nieuwe editie in de serie concerten die de Koninklijk Harmonie ’s-Hertogenbosch al verzorgden in samenwerking met Café “de Paternoster” en uitvoerend producent Ivo van Harmelen.